Rețeta lui Joseph Hadad pentru un aluat de pizza perfect. Ce ingredient secret folosește celebrul bucătar
Dacă vrei să prepari acasă o pizza delicioasă, atunci e musai să încerci rețeta de aluat a lui Jospeh Hadad. Iată câteva trucuri secrete pe care le-a dezvăluit celebrul bucătar.
Chef Joseph Hadad a dezvăluit rețeta pentru aluatul de pizza perfect. Bucătarul spune că putem să obținem un preparat mai delicios decât cel din restaurante dacă urmăm câțiva pași simpli.
„Este simplu să apeși un buton și în 20-30 de minute să îți vină pizza la ușă, aproape caldă. Dar este mult mai satisfăcător atunci când plămădești aluatul cu propriile mâini și pui pe pizza ingredientele preferate. Dar să începem cu începutul: aluatul. Este indicat să folosiți făină de pâine sau, dacă aveți posibilitatea, să luați de la magazinele etnice italiene chiar făină pentru pizza. Apoi, temperatura apei este importantă pentru procesul de creștere a aluatului. Dacă apa este prea rece, nu va activa drojdia.
Dacă este prea caldă, o va omorî. Temperatura potrivită este cea călduță. Însă o apă mai rece va activa mai încet drojdia, iar ca rezultat veți obține un aluat cu un gust mai complex. Gustul este îmbunătățit și de o fermentare la temperatură mai mică și mai îndelungată. Puteți să o lăsați să crească încet în frigider de la două până la 5 zile. În plus, acest proces îndelungat ajută la textura mai elastică a aluatului, fiind astfel mai ușor de întins datorită dezvoltării glutenului. Acesta se dezvoltă și în procesul de frământare, așa că dacă lăsați aluatul mai mult la crescut, nici nu va mai trebui să frământați la mână prea mult”, a scris Joseph Hadad pe blogul său personal.
Aluatul poate fi congelat
Joseph Hadad mai spune că poți frământa mai mult aluat, care poate fi congelat și reutilizat în altă zi. Bucățile de aluat trebuie, însă, porționate și puse la rece, iar înainte de a fi înfășurate în folie de plastic, fiecare dintre ele trebuie să fie unse cu ulei de măsline.
„Aluatul odată pregătit, poate fi congelat pentru pizze viitoare. Porționați-l în bucății de câte un blat și puneți palina de aluat ambalată individual la congelator, astfel încât atunci când aveți nevoie să puteți scoate atâtea porții câte vreți. Este recomandat să ungeți cu ulei de măsline fiecare bucată de aluat înainte de înfășurarea în folie pentru congelare, pentru că astfel se păstrează mai bine umiditatea interioară a aluatului. Pentru decongelare, lăsați aluatul peste noapte în frigider, iar apoi la temperatura camerei între 30 de minute și o oră înainte de a pune toppingurile”, a continuat bucătarul.
Un alt truc este legat de arsura de pe fundul aluatului, chiar dacă pizza a fost gătită corespunzător. Acest lucru se întâmplă din cauza făinii pe care o presari pe blatul de lucru, dezvăluie Joseph Hadad.
„Când pregătiți suprafața de lucru pentru a definitiva pizza și pentru a o pune la cuptor, făina semolina (un griș făcut din grâu dur, care se folosește pentru paste) este mai indicată decât făina obișnuită pentru că are un grad de ardere mai ridicat decât aceasta și nu va mai exista riscul ca pe fundul pizzei să fie o aromă de ars. De asemenea, prin textura sa mai rugoasă, va crea o barieră mai bună, prevenind lipirea și va da o notă mai crocantă pizzei”, a mai spus Hadad.
SURSA FOTO: Social Media